March 31, 2011

cEriTa hari iNi

wargh!!! 1st tyme arini aku kene observe ngn psyarah utk praktikum pertama aku. pg2 lagi psyrah dah tercongok berdiri dpn pjbt sek. aku br terkedek2 nk smpi sek.. ape pye cekgu le kan.. ah!! xkesah le, jnji aku smpi kt sek. bkn pe, traffic jem pg2 buta kt bulatan mane nth...tension sbntr pg2.

nk dijadikan cite, sblm nk kene observe ngn psyarah, aku pakat2 le ngn ank murid aku suh wt pragai elok2, jgn byk merapu, jgn wt hal yg mcm2... bdk kelas aku ni kelas blkg, so dierg dgr le ckp aku, jnji nk wt baik..(baik le sgt dak2 tu). aku pon lepas lega le ngn dak2 ni.

maka, tibalah ari yg ditunggu2. pg2 lagi GB dh ciplak budak2 aku g phimpunan yg spatutnye xde. ces!! terbuang mase aku 20minit disitu. agk lame le nk tgu dak2 2. bile dh stat kelas, mule le bdk2 ni memulakan lakonan dierg, sebijik cm pelakon handal, wt muke baik je sume.. bgos jgk dak2 ni, xskit tekak aku nk jerit kuat2 nk suh diam.. 

sblm 2, aku dh ajr dak2 2 tajuk PSK, just td aku ulg sket2 n troskan aktiviti. sayup2 je aku dgr dak2 ni ckp "owh, ni yg cm aritu pye blaja." ish, dak2 ni...xreti ckp pelan2 tol, nseb psyrh aku xdgr, mmg xleh smpn rhsia tol dak2 kecik nih. geramnye aku..!!!

ble abis je observe, aku ckp le trima kasih kat dak2 ni..bole pulak dierg mntk upah.. aku pon on jelah, alah bdk kecik, selera nk mkn ape le sgt.. last2 mntk nasi lemak ayam, 21 org lak 2. hampeh pye ank2 murid, aku yg xde gaji ni pon kowg nk pau, xptt2. nk xnk, tpkselh aku blnje dak2 ni ngn ati yg sedih.. (mlayang rm50 aku).

tp 2 lah pglaman aku yg paling best bergelar cekgu praktikum. klaka ngn dak2 yg byk kerenah.. baik aku ngjar bdk kelas blkg dr kls depan, bdk2 kls dpn ni pemaleh, konon dh pndai sgt le. rase cm nk pijak je sowg2, br dierg tau aku sape. hahaha, aku hrp pasni aku akn dpt lbey byk lagi pglmn yg best2 n bermakna... =)

March 28, 2011

beStNye dpT jaLaN2

yea!!! bestnyer dpt jalan2 ngn si die minggu ni. tp cian le kt die sbb dok mlyn prgai aku yg mcm2... kejap nk g sne, kejap nk g sini. naseb die ler, hahaha. 

plan asal kiteorg nk g Bukit Tinggi, xsgka sempat menyinggah pg Genting Highland. pergh!!! sejuk, menggigil. mcm kt oversea lak.(poyo jer). dgn hya berbalutkan cardigen biru aku, ia blom mampu mlwan ksejukan yg ade kt Genting 2...dhsyt2. 

<< jom intai2 gmbr yg aku amik tyme 2 >>

:: lokasi pertama - Bukit Tinggi::

  




















:: lokasi kedua - Genting Highland ::






::kredit to him sbb die yg jd fotographer aku tyme nih. thanks a lot ek?? :: len kali kite leh g jalan2 g tau, miss u =)

March 23, 2011

pEsaNan uNtuK aWak

A.W.A.K...!!!

lme btol awk xwt lagu baru & men gitar utk saye kan??? dh malas ek skunk ni. blash nk?? sy dh lme xdgr awk men gitar smbil nyanyi kat saye. ble tye je, awk dok gelak beso. ape?? lwk sgt ke ptyaan sy 2?? loqlaq sungguh laa...

A.W.A.K...!!!

hehehe, igt tau pesan sy nih.. sy tggu awak cll sy ngn lagu awk. klu x, sy majok smpi awk hilg idea nk pjuk sy cmne, tau2. sy nk dgr awk nyanyi, pas 2 kan sy jd juri awak,ho3.. kate nk jd pyanyi... igt tau!!!

March 17, 2011

-KaSiH aNtaRa Kita-

~Zarina~
Terciptanya kita terciptalah rasa
Tercipta cinta, tercipta rindu
Tercipta episod penuh berwarna antara kau dan aku
Terasa segalanya sempurna tanpa cela
Lihat dari hati bukannya diri
Bagai puteri menanti putera kasih antara kita
Walau dipukul kuat ombak cinta
Melayang jauh jauh seketika
Kembali kerna percayakan kita
Terasa bagai dongeng kisah asmara
Berputik kita kerna rasa
Kasih yang tercipta antara kita
~Adeep~
Terciptanya kita terciptanya rasa
Tercipta cinta, tercipta rindu
Terasa semuanya sementara sumpahan antara kita
Walau dipukul kuat ombak cinta
Melayang jauh seketika
Kembali kerna percayakan kita
Terasa bagai dongeng kisah asmara
Berputik kita kerna rasa
Kasih yang tercipta
Zarina: Oh dugaan berdua tiada beza
Adeep: Oh dari mana datangnya sentiasa
Zarina & Adeep: Kabur tiada dapat kita menghalangnya
Zarina: Kasih…
~Adeep & Zarina~
Walau dipukul kuat ombak cinta
Melayang jauh seketika
Kembali kerna percayakan kita
Terasa bagai dongeng kisah asmara
Berputik kita kerna rasa
Kasih yang tercipta antara kita
Terciptanya kita terciptalah rasa
tercipta cinta, tercipta rindu

March 14, 2011

mY sBe exPeRieNce

ape itu SBE??? SBE ialah School Basic Experince atau dlm BM nyer, Pengalaman Berasaskan Sekolah. sape2 yg nk pg prktikum mcm aku, kowg kne le pg SBE 4x. pergh!! pglamn mmg syok 2...

SBE ni dpt mdktkn kowg dgn suasana sekolah, ngn budak2 kck yg ade ati nk ngort kowg, yg nk dekt2 ngn kowg, sume de.. peragai xyh ckp, bermacam2...

ape yg mmbuatkan aku ske ngn SBE ni kan, aku dpt knl2 ngn bdk2, tackle pe yg dierg minat, beramah ngn cekgu2 sek n so on. pkaian sudh smstinya mcm cekgu sbnr, pergh!!! cm dh jd cekgu btol2 lak aku rse tyme 2. jom kte intai2 4 buah sek yg dh prnh aku pg...


1st: SK Taman Rasah Jaya (sek rndah aku daa...)

berlakon je dak2 nih



ni kes nk interframe aje



muke2 ckgu yg xbrape nk cekgu


2nd: SK Taman Dato' Harun


rakan-rakan SBE


cekgu2 dok kat kantin -nk makan-


3rd: SK Jalan Gurney 1

dikerumi oleh peminat2 cilik =)


ade gaya cekgu x??? kui3


kegembiraan yg jelas dan nyata


nk bgmbr ngn cekgu laki ajer, hu3


4th: SK Dato' Keramat 2

kene berlakon ikt skrip daa...


budak wanted nih...


haa...kan aku dh ckp, jd cekgu ni best. byk pglmn. so, sape2 nk jd cekgu, anda dipersilakan dgn sng ati nyer. xrugi kte jd cekgu kan??? =)


Saya Bangga Menjadi Guru!!!
Malaysia Boleh...!! 
1 Malaysia

March 10, 2011

KiKi aNd LaLa


hari ni aku nk citer pasal kehidupan aku ngn Kiki n Lala...nk tau sape Kiki n Lala??? dierg ni ialah ank kpd rumate aku, Hasmee...dua ekor kura2 yg masih kecil yg masih dhgakan ksih cyg dr ibu bapanya...maka, Hasmee bertindak sbg ibu dan aku sbg auntie agktnye saje...he3..

comel je aku tgok si Kiki n Lala ni. Hasmee dok ari2 bersihkan akuarium kck dierg sbg tnda kasih syg, bg mkn n so on..aku?? hya bertindak sbg pmerhati jer sbb aku tkt nk pgg.. jgn die letkkan kura2 2 kat aku tyme aku tdo suda...mau mati aku kejekan nnt, he3...

kpd rumateku Hasmee, ku tgh kmpulkan kkuatan nk pgg ank2 ang 2..ku tkt der, bkn geli. kot tbe2 dierg bgerk kt tgn aku, mau runtuh bilik kte dgr sore aku, he3... tp ang jgn isau, stu ari nnt ku akn pgg ek??? 

ku jgk nk msukkan gmbr ank2 ang, ku arp ang xmrh ku ek??? ku cyg ank2 ang jgk, he3... =)

yg tgh berendam 2 Lala, yg aktif 2 Kiki

Kiki meninggalkan Lala yg asek nk berendam jer

Kiki wt mke xpuas ati.. peace!!

that's all about my story between me, Hasmee and the ninja's turtles....yeah!!

March 9, 2011

spEciaL eDiTioN - aJaRi aKu

video 

haa..!! yg ni adelah penyanyi pilihan aku yg xberbayar. lagu ni digubah sendiri oleh beliau dan hak ciptanya terpelihara... ade bakat terendam rpenye die ni..

dlm byk2 lagu die, aku paling suke lagu ni. nth,sbb melodi die agk rncak sket kot. yg len2 bkn xbest, tp tgkp leleh jer... smpai aku pon terikut touching,kwang3..

ape2 hal, gud job diucapakan kepada insan ni...len kali boleh gubah lagu len yg lbih best ek...hehehe.  

March 8, 2011

mY DreaM pLace

org cakap, kt bukit tinggi (pahang) best. ade pe ek kt sane?? klu stakat genting, cameron aku dh jejak kaki dh, ni bukit tinggi, xprnh lak aku sampai...

ble aku selidik pye selidik, rpe2nye tempat ni agak best utk dikunjungi bg mereka yg gila bergambar/nk wt fotoshot.. (mcm aku) dr agmbar aku bole mbygkan tmpt ni cntek yg amat, blom jejak lagi dh berangan lbey aku ni, kwang3...

cmne ek jln nk g sane?? yg pling dekat ler, xmo yg jauh2. tringin gak aku nk pg, kne plan dr awal supaya x mengganggu jadual hidup aku, ececeh... ni de beberapa gmbr yg aku amik dr internet. kowg tgok2 r gak, kot2 berkenan bole le pg nnt ngn org tsyg ker, family ker, nk bulan madu ker...hahaha 



k r, klu kowg de lg tmpt2 mnarik yg len, roger2 kt aku k...have a nice day... =)





pRaktikuM??

wargh!!! xsgka aku akn pg berpraktikum selama sebulan kt SK Petaling 1...hu3, aku dh nk jd cekgu, cm xcye lak kan?? ha3...

1st tyme nk cr sek ni agk ssh sbb sek ni agk tersorok. alamat sek aku tgok sm aku tau jer, tp ble dh pg bole sesat2 daa. ble dh jmp, ati aku sng skali, siap singgah Bakery Cottage beli roti smpi rm10..ape yg mhl sgt ntah, aku amik 3 jenis jer... (kongsi2).

aku hrp kowg2 sume leh mndoakan kejayaan aku utk praktikum 1st ni...berdebar2, lebih berdebar dr owg yg nak akad nikah, kwang3... wish me luck k..


see ya..bubby.
 

March 4, 2011

pEraSaaN aPekaH iNi?

sejak akhir2 ni aku asek nk mjok jer, asek nk trase ati jer kt die, nape ek??? ke sbb aku pnt sgt smpi xcukup rehat, emosi aku terganggu die yg mjd mgsa utk aku mlepaskan perasaan?? cian kt die, dh byk bsabar ngn kerenah aku yg byk ragamnyer...

ape kene ngn aku sbnrnye??? malu utk mluahkan perasaan?? ker aku dh mula cygkan die dlm diam?? ape yg ade dlm ati aku sbnrnyer? argh!! pergi ko setan2 durjana. suke sgt mgacau aku, mhasut perasaan aku smpi aku sndri xtau prasaan aku sendiri. 

awak... =)

saya nk mntk maap sbb ngn prgai saya, awak tpaksa bersabar ngn saya. tpksa pujuk saya smata2 nk bg sy eppy. mst awk pening kan? awak baik, tp sy ni haa ske sgt bt prgai yg nth pape. cm budak kecik je kan??

sy harap awak xmarahkan sy ek?? mgkin mggu ni sy tlalu pnt, sy bz smpi sy nk emo ngn awak lak. sy mintak maap ek awak =(

March 1, 2011

jaLaN2-maLam bujaNg

pergh!!! bestnye ble dpt kuar jln2 menikmati keindahan kotaraya KL. mcm KL ni aku yg pye lak...aku ni ske amik gmbr, so aku amik le kt port mane2 yg best n sesuai... tp xpndai nk bposing lak, adeh...

kat tasik KLCC n tmn tasik Titiwangsa:





skunk kt i-city lak






ok x pic aku??? nk jgk fotoshot tp xde spe nk jdkan aku modelnyer...nak xnk, jd model sndiri le nmpknye, kwang3...