June 29, 2011

aKu xTau nK wT pE sKunK nih!!!

hmm...aku xtau nk luahkan prasaan aku cmne g. td aku msg ngn mak aku, aku tye le makan pe mlm ni, die pon bls "apa2 la". so, aku rse cm sdp ati, aku cll ler. then aku tye npe cm mara2. die pon jwp, aku n ayh aku dok jauh, xde spe nk bli brg nk masak. kterg sne leh r mkn sdp2 sdgkn die kt umah mkn pe yg de jer. ckp mcm nk emo. aku cm srba salah plak.

kdg2 aku xphm sikap mak aku. tiap2 minggu ayh aku blik, tye nk bli brg x utk smpn sminggu. mak aku ske ckp brg2 ade ler, leh mkn mee ler, ape ler. ayh aku pon x r byk ckp. pas2 ble dh tgh2 minggu mula le nk mrungut ckp brg xde. aku dok jauh, pg2 de kelas, nk blik bwk bli brg bole jer, tp die plak yg xbg blik. aku konfius tol ler.  

so skunk aku xtau nk wt cmne. aku cm serba salah plak. ati aku ni cm sdey jer, mak aku mluahkan prasaan smbil2 mara kt aku. aku xkesh die nk mrh aku janji die puas ati. mak aku sndiri, xkn aku nk mlwn.

aku hrp, ape pon yg berlaku minggu ni, ape2 aktiviti skali pon kt mktb, aku tekad nk tinggalkn n blik umah semata2 mak aku. mak akulah segala2 nya bg aku, tiada tkar ganti. aku jgk akan dpt elaun, so aku akn blnje mk aku mkn sdp2 n bwk die pg mkn kt mne je die nk. 

Mama..
kakak mintak maap sbb kakak xde kat sisi Mama skunk ni. Jumaat ni kakak blik n kakak janji akn bwk Mama pg mkn yg sdp2, mkn je pe yg Mama nk sbb Mama le sgalanya bg kakak. 

June 27, 2011

aDaM...K.LonG misS u Ler

haa...mst kowg terpikir kan adam ni sape plak kan? adam ni ank jiran aku yg Mama aku jge. Mama jge dr lepas ari smpi le skunk ni. ari2 Mama send video Adam berjalan. maklum ler br dapat kaki, tawaf stu umah da die. 

video 

xsabar aku nk blik umah mingu ni. dapat main ngn adam kejap sblum nenek die amik ptg nnt...adam!! k.long miss u sgt2. rindu k.long x??? muahhxx, cyg adam. 

naK kaMeRa juGaK

ble tgok owg len de kamera, aku pon nk jgk. ble owg bli dslr, aku pon nk ade stu. skunk ni dh ade compact kamera tp function sbijik cm dslr. terpikat tyme tgok kmera baru uncle aku. cm elegent sangat.

gaya, mutu, keunggulan


sape leh bg aku kmera ni, kompem aku cyg owg tu lbey dr oowg len...nk wt kertas keje le, nk bg kt Incik Ayah, nk tye leh bli ke x...hehehe.

EpY beSdaY buDaK keCiK

hye sume...sihat??? kowg nk tau x, smlm kt kg aku kterg wt besday party. besday ank pkcik aku yg ke-7. happening gler. ramai sedare aku dtg, penuh stu umah.

mkcik aku msk mcm2. ade laksam, laksa, nasi beriani ngn lauk ayam masak merah n buah2an. yg pling penting ade kek. bkn calang2 kek, kek aiskrim ok, hehehe...aku ngn spupu aku mkn smpi wt bpe round nth, sdp sgt.. tp aku amik sket2 jela, bkn mgunung tinggi. 

jrg kterg nk wt party2 gni, mklum le sume agk bz, huhuhu...apepon, thnkz kt pkcik aku sbb sudi aj k kterg sume dtg umah mkn2. len kali leh ajk g ek >.<

kek aiskrim keladi

happy besday aqila sweet 7

cute kan?? saat2 nk ptong kek

June 23, 2011

cEpatLaH eLauN maSuK

argh!!! bile elaun nk msuk ni?? poket dh kering abes ni. nk mntk kt mak ayah segan le plak. OMG...OMG. xde duet, ape pon xkn jd.

kt sni aku nk myatakan harapan aku yg tinggi mgunung. cpt2lah pengarah luluskan elaun blaja aku ngn kgkwn nih. praktikum pon tgl 2 mgu je g. nk gne duet pon byk sbb nk mgajar 2bulan. mcm2 hal yg akn berlaku nnt.

fuh2..mntk2 le mood pengarah elok. bt amal sblum nk bersara kn bgos, tmbh pahala..ayat mengampu mmg xleh blah kan??? hehehe... >.<

June 21, 2011

k.i.d.s

hye sume... sowy [sl smlm sbb aku xupdate blog cm yg aku janji. bkn pe, aku terlalu mgntuk smpi xsdr yg aku dh tertido smpi ke pagi. ngn celcom wt hal, entah ler.

ok, entry ni aku nk citer psl budak kecik. kecik bkn sbrg kecik, kecik berisi. spnjg cuti sem 3mgu aku, aku mhabiskan mase aku ngn bdk2 kecik ni. ilg segala tension n keboringan aku. at least, aku leh le blaja cmne nk jge ank bile aku dh ade ank nnt, hehehe...

jom kenal2 ngn dierg nk??? xrmai pon, 2 owg jer. 

aisya n adam

ni aisya n adam. adik beradik. comey sgt kan tp nakal. suke sepahkn umah ngn mainan dierg. ble aku mgmuk, br le berlari2 kemas, termasuk le adam 2 skali. jhtkan aku, buli dak2 kecik nih. cian, tp geram sbb terlampau comey.



adam
adam tyme baby lu ske sgt menagis. asal mte celik je nges, ngn aku skali nges sbb ssh nk control die nih. bg ape pon xjln, huhuhu. tp skunk dh mkin lasak, pndai men bola yg kecik2. the latest die dh pndai jalan. mcm pokok kelapa jln, terhuyung hayang...hehehe. 

June 20, 2011

WeddiNg cEReMonY

cuti sek ari2, byk sgt aku pg knduri kwen. dr kgkwn En. Ayah smpi le sedare mare. prut asek terisi ngn nasi minyak yg de mcm2 lauk, best2. stu ari 2, pg kndri smpi 4 buah umh, bygkan ler, rmainye manusia yg berkahwin skunk, hehehe.

ok, ni nk citer psl kenduri kwen sdare sbelah En. Ayah. wedding ni agk unik sbb dierg bt kt tmn tasik titiwangsa berkonsepkan taman. jamuan mkn start kol 2-6 ptg, kre minum ptg ler. unik sgt kan, 1st dlm fmily En. Ayah yg wt wedding berkonsepkan cmni. -mcm jeles plak aku- 

rmai le yg dtg tyme ni termasuk adik bradik En. Ayah. mcm dh reunion lak, best sgt2. kterg mkn sme2, borak2, bercanda sume ler, lengkap. sblum blik, siap amik gmbr family. mmg happening sgt. jrg kterg nk bkumpul gni sbb sume bz ngn family n komitmen ngn keje. so, ni je la pluang kterg nk bjmp. jom tgok gmbr nk x???

makan smbil borak2

family picture

oppss!! girl only

best kan??? klu leh nk wt family day, lg best...the whole family leh berkumpul... ok ler, nk mndi lu. nnt mlm update cter len lak.

June 19, 2011

heLLo sEmEsTer 6

wargh!!! selamat dtg sem baru, sem 6. aku smkin hmpir utk tamatkn zmn belajar, huahahaha. tp thn dpn le ek.

arini aku br mndftr msuk kt mktb, dftar asrama.kne tukar blok lagi,ish2... pnt agkt brg2. sok pg plak kne pg kelas. rse cm len mcm je sbb dh lme x pg kelas. beg n ksut nk g klas pon xjmp g, dok dlm kotak mane stu pon aku xtau.

sok aku akn update blog aku ni. nk cter psl cuti aku 3mgu yg lepas. mlm ni cm pnt sgt sbb berkemas, mgntuk plak 2. ok ler...bubby sume.