January 14, 2011

jOm kEnaL2


moshii2...kabare??? 

fuh!!! akhirnye aku bjya myiapkan blog aku ni spy nmpk chntek dan menarik stlah hmpir 2ari aku m'explore'kan diri dgn blog neh. 1st, aku nk ucp thnks kt akk snior aku a.k.a sifu, Kak Siti sbb sudi mlyn kerenah kterg n tlg touch up sket2. jasamu akn ku kenang hingga ke liang lahat-nk mgayat le ni kan,hu3. toce2 ye Kak Siti ye, u're the best,kui3.

dlm entri aku ni, aku nk share le ngn korg tntg liku2 kehidupn yg prnh aku lalui, x ketinggalan juga sgala kngn aku tyme kck2 dlu, aktiviti2 sharian aku dan pkara2 HOT yg berlaku disekeliling. arap korg akn sntiasa myokong aku dr plbagai sudut dan arah, jgn asek myokong dr blkg jer tau,he3. kte bole bkgsi ape sje yg ptt kte kongsi k, i'm very open minded, tp xlah terlalu open, opss!!! tlbey suda,kui3.

ok,berbalik kpd cite,ak akn perkenalkan diri le dulu kan? ape org tua2 ckp,xkenal maka xchenta,ececeh!!! nama diberi oleh mama dan ayah aku ialah Siti Syahirah Binti Ali,tp pggil je Mia. dilahirkan di Hospital Besar Kuala Lumpur pada 18mei 1989,12syawal 1409H,1.56pm. tp skunk ni aku jd pduduk tetp N9,sape2 yg ckp aku de kne mgene ngn adat perpatih,kowg sume dh silap sbb dlm ic aku bernombor 14 kt tgh2 nye,hu3. adk bradik aku 2org jer,adik aku pmpn,F5 skunk,dh beso rpenye adik aku neh.

aku n adik a.k.a dedek
aku mdapat pdidikan awal kt tadika kemas dr umo aku 4thn g,gedik sgt nk g sek,ayah aku pon anta le g tdika awal2,kasi diam mlut yg mrengek2 2. drjh 1-6,aku sek kt SK Taman Rasah Jaya. naik sek mngah,3x aku tkr sek. 1st,SMK Bukit Mewah(3ari),2nd SMK Dato Klana Petra Maamor(3bln,smpt jgk mrase chenta monyet) dan akhr skali SBP Integrasi Jempol,mmg dhsyt kan??? aku pon pening nk skool kt ne. pas2,ble dh abes f5,aku msok PLKN 3bln kt Mlaka. abes PLKN, aku smbg kursus BI kt Klana Jaya bwah tajaan FELDA. pas2, aku dapat offer dr KPM kat Seri Iskandar utk diploma English Comunication tp aku xpg sbb aku dpt twran cekgu. maka, tanggal 16julai 2007,ak mendaftar kat IPG Kampus Pendidikan Islam dan ble msok 2010,aku ditukarkan ke IPG Kampus Bhs Antrabangsa smpi le skunk ni.

2 le serba sket tntg diri aku. aku ni xlah smpurna mana,tp aku akn sntiasa berusaha untuk menjadi yg lbey baik dr yg sblum nih. salam perkenalan utk korg2 yg dah bc profil aku neh. klu ade salah dan silap,tgurlah utk mbangunkan umat Islam sjgat..

ok le,nk out lu..nk mks2 blik jp,mmber aku lak cbok2 nk tgok Ngangkung kat laptop aku neh,cyg lptop r 2,xleh blah btol dierg2 neh..nnt sng2 aku mgrg g k,adios!!!




4 comments:

strawberry

haha ... saya pon sekolah kt tadika kemas =.=

raden

hihihi..lambat la update..cmne nk baca lg..

Nurzahira

hello..stakat tq je xde mknanya eh..
akk p sana wajib blanje kfc, mcd n pizza...hahahaha

MiaSyahirah

to strawberry:
dh mmg kte sme tadika,kelas je len2...awk 2 pndai,kls 1,sy kelas 2,kui3

to raden:
he2,agk bz le skunk

tp nurzahira:
tggu convo bley le kterg blnje,hu3